Iskolapszichológus a Virányos Általános Iskolában

 

Rendelési idő:

 

Hétfő: 8-14 óráig
Szerda: 8-14óráig 
Helyszín: 1.emelet 34-es szoba
 
Érdeklődni és időpontot kérni az alábbi e-mail címen keresztül lehet:
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.                                   
 
Az alábbi problémákkal lehet hozzám fordulni:
 
- a gyermek nem teljesít úgy, ahogy az a képességei alapján elvárható lenne
 
- családi krízishelyzet miatt lelki támogatást igényel
 
- nem érzi jól magát az osztályban, nehezen illeszkedik be
 
- elégedetlen önmagával, teljesítményével, külsejével
 
- szorong, nehezen szólal meg
 
- indulatos, könnyen keveredik konfliktushelyzetbe
 
- mindig fáradt, lehangolt
 
- sokat beteg, aminek nem találják egészségügyi okát.
 
  Az iskolapszichológus segítségét a szülőn kívül, a pedagógus és a gyermek maga is kérheti. Igyekszem a tanárokkal és szülőkkel partneri viszonyt kialakítva, támogatást nyújtani a diákok magatartási, beilleszkedési, teljesítménybeli és továbbtanulással kapcsolatos problémáinak megoldásában. Szükség esetén közvetítő szerepet is betöltök, hidat képezve a tanár-diák és szülő-gyermek közti konfliktus helyzetek megoldásában. A kompetencia határaimon kívül eső problémák orvoslásához a nevelési tanácsadó segítségét kérem, és szükség esetén közvetítek az iskola és a terápiát/fejlesztést végző szakember/intézmény közt.
 
Az egyéni foglalkozásokon alkalmazott módszereimet a gyermekek személyiségéhez és problémájához alkalmazkodva választom meg. Az egyéni foglalkozások keretében a kisebbekkel főként játék- és művészetterápiás eszközökkel dolgozom, a nagyobbak számára támogató, én-erősítő, önismeret fejlesztő beszélgetésekkel és pszicho-edukációval segítek problémáik megoldásában.
 
A pedagógusok illetve a szülők kérésére csoportos foglalkozásokat is vállalok, az osztályfőnökkel együttműködésben: közösségépítés, iskolai kortársbántalmazás megelőzés, tehetséggondozó önismereti csoport, tanulastechnika, lelki egészségvédelem témakörökben.
A gyermekkel való pszichológiai foglalkozást minden esetben szülőkonzultáció előz meg, melyre az alábbi e-mail címen lehet időpontot egyeztetni:
 
Hernádi Anna (tanácsadó szakpszichológus, integratív gyermekterapeuta tréning foglalkozásvezető)